Årets Met-gala får ”meme-korrespondent”

Den årliga modefesten Met-galan kryllar av kändisar i extravaganta outfits. I år har Instagram anlitat personen bakom kontot SaintHoax som ”meme-korrespondent” för att kommentera klädvalen.

ANNONS

Met-galan i New York är ett av modeårets mest prestigefyllda evenemang, där kändiseliten brukar passa på att klä sig i ovanligt extravaganta outfits. I år har Instagram anlitat kontot SaintHoax som ”meme-korrespondent” på galan för första gången någonsin, enligt Nylon.

LÄS MER:Uppseendeväckande Gaga på Met-gala

SaintHoax har 2,8 miljoner följare och brukar skämta med kändiseliten med hjälp av satir, framför allt genom memes på Instagram. Met-galan ställdes in 2020 på grund av pandemin, men genomförs i år, måndagen den 13 september. Sist galan arrangerades var alltså 2019, då Lady Gaga var värd och lyckades göra fyra klädombyten innan hon ens kommit in på galan.

ANNONS

LÄS MER:The Met arrangerar direktsänd operagala

Årets värdar är Timothée Chalamet, Billie Eilish, Naomi Osaka och Amanda Gorman. Met-galan hålls varje år på Metropolitanmuseet i New York för att dra in pengar till dess kostym- och modeavdelning. Modeprofiler, filmstjärnor och artister slåss om att då gå, trots att biljetterna kostar mer än 330 000 kronor styck.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS