Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ännu en Idoldeltagare smittad av corona

I fredags var fem av Idoldeltagarna coronasmittade. Nu har ännu en tävlande insjuknat, enligt uppgifter i Aftonbladet.

Idolproduktionen i TV4 har den senaste veckan haft stora problem med att hantera coronasmittan. Vid fredagens första veckofinal, där alla tvingades uppträda inne på sina hotellrum på grund av karantänreglerna, var fem av de tretton deltagarna smittade av viruset.

LÄS MER: Nu drar fredagsfinalerna i gång – trots smittade deltagare

Nu rapporterar Aftonbladet att ytterligare en person har smittats av viruset. Därmed skulle alltså sex av de tretton personer som tävlade i fredags vara smittade, nästan halva startfältet.

Den första att smittas var Caspar Camitz, 25. Därefter spred sig viruset till Nadja Holm, 22, Herman Silow, 23, och Affe Hagström, 21, som inte ens kunde sjunga i fredags. Även Indra Elg, 17, som röstades ut och tvingades lämna ”Idol” var smittad av corona.

LÄS MER: Krismöte på TV4 - tvingas göra om sändningen av Idol

Men från TV4 och produktionsbolaget Fremantle är det just nu locket på.

– Om vi behöver kommunicera om specifika idolers hälsa, så gör vi det när vi har fått säkra testresultat och ihop i dialog med berörd person. Innan det kan vi inte uttala oss om enskilda personers hälsa i media, säger Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol”, i en kommentar till både GP och Aftonbladet.

LÄS MER: Indra Elg fick lämna coronadrabbat "Idol"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.