Netflix högkvarter i Kalifornien. Arkivbild.
Netflix högkvarter i Kalifornien. Arkivbild. Bild: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Netflix ber om ursäkt – "sexualiserade barn"

Netflix har gått ut med en ursäkt efter att tv-jätten blivit beskylld för att sexualisera barn på en filmaffisch, skriver Deadline.

ANNONS
|

Filmen i fråga är den franska spelfilmen "Mignonnes" eller "Cuties", som den heter i engelsk översättning. Dramat handlar om elvaåriga Amy, som ansluter till en grupp dansande jämnåriga flickor på sin skola, och kritiker har hyllat filmen för hur den hanterar känsliga ämnen.

Men när Netflix skulle marknadsföra filmen inför dess premiär i september gjorde man det med hjälp av en affisch där de unga skådespelarna står uppställda i sexuellt utmanande positioner. Bilden skilde sig stort från den betydligt barnsligare variant som användes vid filmens ursprungliga premiär i Frankrike.

Tilltaget möttes av en storm av kritik på sociala medier och strömningstjänsten har nu dragit tillbaka affischen.

ANNONS

"Vi beklagar djupt den opassande bild som vi använde. Det var inte okej och den var inte representativ för filmen", heter det i ett uttalande från företaget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS