BBC (British Broadcasting Corporation) planerar stora nedskärningar. Arkivbild.
BBC (British Broadcasting Corporation) planerar stora nedskärningar. Arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Ytterligare nedskärningar på BBC

ANNONS

BBC aviserade i januari att public service-bolaget planerar att skära ned med 450 tjänster på nyhetsredaktionen. Nu meddelar bolaget att nedskärningen omfattar ytterligare 70 tjänster.

I dagsläget har BBC News runt 6 000 anställda, varav 1 700 är stationerade utomlands. Totalt planerar bolaget för att minska nyhetsredaktionen med 520 tjänster.

Parallellt med detta ska BBC skära ned med 450 tjänster i sin regionala bevakning av England och 150 tjänster i bevakningen av Skottland, Wales och Nordirland.

Journalistförbundet National union of journalists har kritiserat de planerade nedskärningarna, som facket menar kommer att slå hårt mot nyhetsbevakningens djup och bredd.

BBC sänder både radio och tv och är till största delen licensfinansierat.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS