Kate Winslet. Arkivbild.
Kate Winslet. Arkivbild. Bild: Evan Agostini/AP/TT

Winslet ångrar filmer med Allen och Polanski

"Vad fan höll jag på med!?". Den frågan ställer sig den brittiska stjärnskådisen Kate Winslet i en intervju i tidningen Vanity Fair och syftar på sina samarbeten med filmmakarna Woody Allen och Roman Polanski.

ANNONS
|

Winslet spelade i Allens "Wonder wheel" 2017 och i Polanskis "Carnage" 2011 och har tidigare sagt att det var "extraordinära jobbupplevelser" att spela i deras filmer. Uttalandet fick kritik eftersom Allen anklagats för att ha förgripit sig på sin adoptivdotter och Polanski erkänt en våldtäkt och anklagats för flera.

Nu har hon en annan syn på saken:

– Det är obegripligt för mig hur dessa män har högaktats så i filmbranschen så länge. Det är en jävla skam. Och jag måste ta ansvar för att jag har arbetat med dem båda. Jag kan inte vrida klockan tillbaka. Jag kämpar med ångerkänslorna men vad har vi kvar om vi inte kan vara ärliga och prata om det, säger hon i intervjun.

ANNONS

Woody Allen förnekar anklagelserna om övergrepp. Roman Polanski greps i USA 1977 anklagad för att ha drogat och våldtagit en 13-årig flicka. Han erkände våldtäkten och satt 42 dagar i fängelse, men flydde sedan landet. 2017 utreddes han för nya våldtäktsanklagelser men åtalet lades ner.

Woody Allen. Arkivbild.
Woody Allen. Arkivbild. Bild: Luca Bruno/AP/TT
Roman Polanski. Arkivbild.
Roman Polanski. Arkivbild. Bild: AP/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS