Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Filippa Wallestam och NENT group offentliggjorde idag den nya serien "The swarm". Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma / TT

Viaplay satsar stort på övernaturligt drama

Viaplay gör sin största tv-seriesatsning hittills som medproducent till "The swarm", baserad på boken av Frank Schätzing.

Den övernaturliga dramathrillern handlar om hur mänskligheten hotas när valar börjar sänka skepp och skaldjur förgiftar dricksvattnet.

Serien, som blir engelskspråkig, ska följa en global grupp av vetenskapsmän och militärer som får arbeta hårt för att tackla det märkliga hotet från havsdjupen.

"Game of thrones"-producenten Frank Doelger är med i projektet och säger till Deadline att serien är "en undersökning av ett domedagsscenario som orsakas av människans respektlöshet mot haven".

"Det här liknar ingenting som vi någonsin har gjort förut. Dels för att vi har knutit en internationellt stor och fantastisk producent till oss, som verkligen brinner för det här projektet. Dels för kombinationen av att historien är komplex, ambitiös och visuellt mycket vacker, säger Filippa Wallestam, innehållsansvarig på Nent group, där Viaplay ingår, i ett pressmeddelande.

Totalt blir det åtta avsnitt av "The Swarm". Inspelningarna påbörjas i höst och premiär blir det under 2022.