Föreställningsbild från Nationalteaterns föreställning 'Lev hårt – dö ung' 1970. Pressbild.
Föreställningsbild från Nationalteaterns föreställning "Lev hårt – dö ung" 1970. Pressbild. Bild: Göteborgs stadsmuseum

Utställning skjuts upp på Göteborgsmuseum

ANNONS

Göteborgs stadsmuseum skjuter upp utställningen ”Frispel – scenkonst i förvandling 1960–2000”, som fokuserar på de radikala scenkonsternas historia i staden. Vid invigningen den 25 april skulle Nationalteatern ha spelat.

Eftersom många i personalen varit sjuka eller hemma för vård av barn under coronaepidemin visas utställningen från den 16 maj, men proggbandets framträdande förläggs till ett senare tillfälle.

"Naturligtvis är det tråkigt att vi måste skjuta på öppningen av vår scenkonstutställning som vi arbetat stenhårt med sista tiden. Men under rådande omständigheter då många är hemma och vabbar och stannar hemma från arbetet till följd av förkylningssymptom, mäktar vi inte med att hålla den takt vi vanligtvis har i samband med slutproduktion av en utställning," säger Helena Joelsson Ekström, chef för utställningar på museet.

ANNONS

Det publika programmet på Göteborgs stadsmuseum är inställt fram till den 31 maj och museet har begränsade öppettider.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS