Judith Durham, före detta sångare i The Seekers, får en statsbegravning i Australien. Arkivbild.
Judith Durham, före detta sångare i The Seekers, får en statsbegravning i Australien. Arkivbild. Bild: Martin Philbey/AP/TT

The Seekers-sångare får statsbegravning

ANNONS

Den australiska sångaren Judith Durham som avled under fredagen, 79 år gammal, hedras med en statsbegravning, rapporterar Daily Mail. Detta meddelar Daniel Andrews, som är premiärminister i delstaten Victoria.

Statsbegravningar kan tilldelas australier som anses ha givit ett betydande bidrag till nationen. De ges oftast till premiärministrar och guvernörer, men kan i vissa fall ges till exempelvis artister, skådespelare och idrottare.

Judith Durham var sångare i den populära folkpop-gruppen The Seekers mellan 1963 och 1968. Gruppen hade flera hits under 60-talet, som "Georgy girl" och "Someday, one day" (som skrevs av Paul Simon).

The Seekers gjorde även låten "I am australian" som har blivit något av en icke-officiell nationalsång i landet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS