Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tidskriften Bang har ekonomiska problem. Arkivbild. Bild: Dan Hansson/Svd/TT
Tidskriften Bang har ekonomiska problem. Arkivbild. Bild: Dan Hansson/Svd/TT

Svårt läge för tidskriften Bang

Den feministiska tidskriften Bang har ekonomiska problem, skriver tidningen Arbetet. I våras byttes nästan hela styrelsen ut och i oktober förra året drog tidningen i gång en räddningskampanj där man värvade 700 nya prenumeranter. Sedan dess har chefredaktören Vian Tahir lagt ut meddelanden om en "akut kris" på sociala medier.

Prenumerantintäkterna har halverats sedan 2016 och man har också ställt in ett fysiskt nummer. Bang får ett årligt kulturtidskriftsstöd från statliga Kulturrådet på 675 000 kronor. I både innevarande och förra årets ansökningar har man har en prognos med ett underskott på 200 000 kronor. Styrelsens talesperson Emilie Roslund bekräftar det dåliga ekonomiska läget för Arbetet.

– Det är absolut nödvändigt att hitta andra inkomstkällor, säger hon.

Bang har sagt upp sina kontorslokaler, vilket sparar 225 000 kronor. Men det är inte tillräckligt. Ingen återvärvning av de 700 nya helårsprenumeranterna har skett.

Beslut om papperstidningens framtid ska fattas i december.

– Om det är så att tidningen inte längre kan ges ut i fysisk form så tänker vi förpacka om Bang och driva tidningen helt digitalt, säger Emilie Roslund.