Lady Gaga och Joe Biden vid ett kampanjmöte dagen före presidentvalet i november. Arkivbild.
Lady Gaga och Joe Biden vid ett kampanjmöte dagen före presidentvalet i november. Arkivbild. Bild: Andrew Harnik

Stjärnspäckat schema under presidentveckan

En hel rad stjärnor deltar i festligheterna i samband med att USA:s näste president Joe Biden tar plats i Vita huset på onsdag. Både före och efter installationen anordnas konserter.

ANNONS

På grund av coronapandemin strömmas det mesta via nätet utan publik på plats, skriver Variety.

Festligheterna började redan på lördagen med en hyllningsgala till "banbrytare", med namn som Whoopi Goldberg och Darren Criss.

På söndagen hålls en förkonsert med bland andra Carole King, Will.I.Am och James Taylor, som leds av Keegan-Michael Key och Debra Messing.

På måndag anordnas en virtuell konsert med anledning av Martin Luther King-dagen, med namn som Aloe Blacc, Chesca och Yo-Yo Ma.

Lady Gaga har fått uppdraget att sjunga USA:s nationalsång vid onsdagens ceremoni, där också Jennifer Lopez uppträder.

På kvällen efteråt lokal tid äger den 90 minuter långa tv-galan "Celebrating America" rum, med bland andra Bruce Springsteen, The Foo Fighters, John Legend, Kerry Washington, Demi Lovato, Justin Timberlake och Jon Bon Jovi. Konferencier är Tom Hanks.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS