Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Pharrell Williams är en av artisterna som kommer att uppträda vid årets Global Citizen-festival i New York. Arkivbild. Bild: Amy Harris/Invision/AP/TT

Stjärnspäckad gratisfestival mot fattigdom

Queen, Pharrell Williams, Alicia Keys, One Republic och Carole King är några av toppnamnen vid årets upplaga av Global Citizen-festivalen i New York. Vid sidan om artisterna kommer även skådespelare som Hugh Jackman, Rami Malek och Forest Whitaker att medverka.

Global Citizen-festivalen arrangeras sedan 2012 i Central Park och arrangeras i syfte att uppmärksamma och motverka fattigdomen i världen. Festivalen är gratis, men för att säkra biljetter uppmanas människor att göra en aktiv insats i arbetet, till exempel genom att skicka ett brev eller twittra till en världsledare.

Queens gitarrist Brian May jämför festivalen med de legendariska Live Aid-konserterna 1985.

-Vi hoppas att den här konserten blir början på en ny era i vilken alla varelser på jorden så småningom kommer att gynnas, säger Brian May i ett uttalande, enligt Hollywood Reporter.

Tidigare år har festivalen gästats av världsartister som Rihanna, Beyoncé, Ed Sheeran och Jay Z. 2015 medverkade statsminister Stefan Löfven som talare på festivalen.

Årets festival går av stapeln den 28 september.