Den italienske regissören och Oscarsvinnaren Paolo Sorrentino börjar inom kort att spela in filmen 'È stata la mano di dio' – 'Det var Guds hand' i Neapel. Arkivbild.
Den italienske regissören och Oscarsvinnaren Paolo Sorrentino börjar inom kort att spela in filmen "È stata la mano di dio" – "Det var Guds hand" i Neapel. Arkivbild. Bild: Luigi Costantini/AP/TT

Sorrentino återvänder till Neapel i Netflix-film

Den italienske regissören Paolo Sorrentinos nya film är en personlig uppväxtskildring som utspelas i hemstaden Neapel – där titeln anspelar på Diego Maradonas legendariska mål i fotbolls-VM 1986.

ANNONS

Den italienske regissören och Oscarsvinnaren Paolo Sorrentino börjar inom kort att spela in filmen "È stata la mano di dio" – "Det var Guds hand" i Neapel, skriver La Repubblica. Titeln på filmen, som produceras av Netflix, anspelar på Diego Maradonas mål i VM-kvartsfinalen mot England 1986, då den argentinske fotbollsstjärnan boxade in bollen i mål i samband med en duell med den engelske målvakten.

"Guds hand"

Målet godkändes och när Maradona efteråt intervjuades om händelsen svarade han att det var "Guds hand" som hade hjälpt honom. Den argentinske fotbollsstjärnan, som under många år spelade i Napoli där han närmast dyrkades som en gud av fansen, var också en av rollfigurerna i Sorrentinos drama "Youth" från 2015.

ANNONS

"Intimt personlig film"

Paolo Sorrentino spelade in sin första film i Neapel för 20 år sedan och säger att det betyder mycket för honom att nu återvända till hemstaden.

"È stata la mano di Dio" är min första intimt personliga film – en uppväxtskildring som innehåller såväl glädje som smärta", säger den italienske regissören.

Sorrentino har tidigare legat bakom filmer som Oscarsvinnaren "Den stora skönheten", "Il Divo" och tv-serierna "The Young Pope" och "The New Pope".

När den nya filmen ska ha premiär på Netflix är okänt.

Anna Grönberg/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS