Aurelia Dey, här i The National Black Theatre of Swedens uppsättning 'Woza Albert!', är en av artisterna som får bidrag för att ge ut sin musik. Arkivbild.
Aurelia Dey, här i The National Black Theatre of Swedens uppsättning "Woza Albert!", är en av artisterna som får bidrag för att ge ut sin musik. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sju miljoner delas ut för musikinspelning

ANNONS
|

Afrobeats-artisten Aurelia Dey, proggbandet Nynningen och R&B-sångerskan Aida Lae är några av de 120 aktörer som får ta del av de närmare sju miljoner kronor som Kulturrådet fördelar i bidrag till musikutgivning.

Förnyelse, utveckling och hög kvalitet har varit vägledande i Kulturrådets bedömning, samt att musiken når ut både i hela landet och internationellt.

"Barn- och ungdomsperspektiv är också centralt, men den här omgången hade vi förvånansvärt få ansökningar med barn och unga i fokus", säger Isabel Thomson, handläggare vid Kulturrådet, i ett pressmeddelande.

Bidraget delas ut två gånger per år och fördelas brett geografiskt. Årets aktörer är verksamma i 19 av 21 län, även om merparten av dem kommer från storstadsregionerna Stockholm, Skåne och Västra Götaland.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS