Samantha tillbaka i SATC-serie

Samantha Jones är tillbaka i "Sex and the city"-universumet. Skådespelaren Kim Cattrall dyker upp i kommande säsongen av SATC-spinoffen "And just like that", skriver Variety.

ANNONS
|

Källor till Variety säger att Cattrall sågs filma sina scener i New York i mars, dock utan att interagera med seriens övriga huvudrollsinnehavare eller showrunnern Michael Patrick King.

Rollfiguren Samantha dyker dock bara upp i en enda scen.

Kim Cattrall spelade Samantha Jones i originalserien samt i de två uppföljande "Sex and the city"-filmerna. Serien "Sex and the city" sändes mellan 1998 och 2004. Den första säsongen av "And just like that" hade premiär på HBO Max i december, då utan Cattrall. Hon ska inte ens ha blivit tillfrågad, efter att tidigare uttryckt att hon var klar med SATC.

ANNONS

Inte bästa vänner

Konflikten mellan framför allt Cattrall och Sarah Jessica Parker blev kända redan när den ursprungliga tv-serien sändes 1998–2004. Det ryktades då om att orsaken var pengar. Parker fick redan i säsong två en roll som exekutiv producent, vilket innebar en högre lön än sina medspelare. När ”Sex and the city” avslutades efter den sjätte säsongen angav Cattrall pengar som en av anledningarna till att hon inte ville fortsätta.

Spänningarna ska ha varit tydliga på Emmygalan 2004, då Cattrall satt vid eget bord. ”Är vi bästa vänner? Nej. Vi är professionella skådespelare. Vi har våra egna separata liv.”

Sarah Jessica Parker har länge varit tyst om konflikten, men kommenterade den för första gången i Hollywood reporters podcast i juni 2022: ”Det har inte funnits något offentligt tjafs eller samtal eller anklagelser från mitt håll. Jag skulle inte göra så. Det är inte så jag vill ha det. Så jag önskar att man kunde sluta kalla det här för en ’catfight’ eller ett bråk. Det har varit en person som talar. Och jag tänker inte säga åt henne att sluta. Men det har också varit rätt smärtsamt för mig.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS