Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åsa Orbison med fyraårige sonen Roy Orbison III. Bild: Privat
Åsa Orbison med fyraårige sonen Roy Orbison III. Bild: Privat

Roy Orbisons svenske sonson i rampljuset

Roy Orbisons fyraårige svenske barnbarn Roy Orbison III uppmärksammas av amerikanska musiktidningen Rolling Stone för sina musikaliska kvaliteter.
I videoklippet som lagts ut på Youtube spelar sonen ihop med sin gudfar Joe Walsh från rockgruppen "The Eagles".

Den amerikanske artisten Roy Orbison är ett känt namn i stora delar av världen för låtar som "Oh, pretty woman", "You got it", och "Only the lonely".

Något som är mindre känt om artisten, som dog 1988, är att hans son Roy Orbison junior är gift med svenska Åsa Orbison som han har två barn tillsammans med. Och nu väcker svensk-amerikanske Roy Orbison III uppmärksamhet i USA för sin talang.

Övat på låten länge

Musiktidningen Rolling Stone skriver om Youtubeklippet som visar hur fyraårige Roy sjunger med i Eaglesgitarristen Joe Walshs klassiska rocklåt "Rocky mountain way" samtidigt som Walsh kompar på gitarr. Joe Walsh är en nära vän till familjen sedan tiden som Roy Orbison turnerade ihop med Eagles.

– Han älskar Joe och han älskar sin gitarr. Han hade övat på låten länge, säger Åsa Orbison till TT.

Klippet spelades in i november, men Åsa lade ut det på Youtube först i tisdags som ett sätt att pigga upp folk under de svåra coronatiderna.

– Han tycker att det är roligt att folk har sett klippet, och säger att han vill göra det igen. Han verkar tycka att det är roligt, säger Åsa Orbison.

Vill stå på scen

Familjen är bosatt i Nashville och Los Angeles i USA, och tillbringar somrarna i Sverige. Roy och hans bror Bo är svenska medborgare.

– Det går lite segt med svenskan, men jag försöker få in det så mycket som möjligt i vardagen. När mormor kommer och hälsar på pratar vi mycket svenska, säger Åsa Orbison.

Sonen vill stå på scen när han blir stor.

– Just nu är musik hans grej, men vill han hitta på någonting annat senare är det såklart jättebra för honom. Vi är en musikfamilj och spelar musik varje dag, det är svårt att inte låta sig inspireras när man umgås med världens bästa gitarrist.