Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Rickard Olsson lämnar
Rickard Olsson lämnar "Bingolotto". Arkivbild. Bild: Erik Simander/TT

Rickard Olsson lämnar "Bingolotto"

Rickard Olsson lämnar uppdraget som programledare för "Bingolotto".
"Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna", säger han i ett pressmeddelande.

Enligt programledaren själv har han under en längre tids förkylning, där Lotta Engberg hoppat in i hans roll, kommit fram till att han inte kommer att förlänga avtalet med "Bingolotto".

I stället hoppar han av programmet redan nu.

"Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger han enligt ett pressmeddelande.

Rickard Olsson ledde programmet i två omgångar, från 2005 till 2009 och från 2018 fram till nu. Kontraktet skulle ha gått ut efter pågående säsong, och kommer nu alltså inte att förlängas.

Lotta Engberg tar över som programledare säsongen ut.

"Vi tackar Rickard för de insatser han bidragit med under ett antal år, inte minst till förmån för föreningslivet", säger Hans Sahlin, vd på Folkspel, som ligger bakom programmet.