'Det häftigaste som finns är att vara på en festival och att efter sin egen spelning, när anspänningen har lagt sig och man är nöjd och har haft kul, få gå på andra spelningar', säger Rebecca Scheja. Arkivbild.
"Det häftigaste som finns är att vara på en festival och att efter sin egen spelning, när anspänningen har lagt sig och man är nöjd och har haft kul, få gå på andra spelningar", säger Rebecca Scheja. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Rebecca Scheja drömmer om stora scener

Pandemiåret har gett dj-duon Rebecca & Fiona tid att förkovra sig i musikskapandet. Nu börjar de spela inför publik igen – och det Rebecca Scheja längtar efter mest är att dansa med publiken.

ANNONS

Rebecca Schejas drömspelning har redan ägt rum – flera gånger om – när hon och Fiona Fitzpatrick, som utgör den andra halvan av duon, har spelat på stora scener runt om i världen. Nu hoppas hon att de snart ska få uppleva det igen.

– Vi har varit så bortskämda genom åren som har fått spela på alla de ställen vi en gång drömde om. Nu vill vi ta oss an de scenerna igen, och framför allt komma tillbaka till USA.

"Som en stor fest"

Några av "deras fetaste spelningar" har de haft i Las Vegas där de var så kallade "resident dj:s" och spelade en gång i månaden under flera år på två olika klubbar. Men det var också en tid som Rebecca Scheja i tidigare intervjuer har beskrivit som prövande:

ANNONS

"Det höll på att ta livet av oss, både fysiskt och själsligt. Las Vegas är nog det värsta stället på jorden", sade hon till Dagens Industri 2018.

Det hon nu längtar efter är kanske inte just den känslan utan snarare att få dansa med vänner och en stor publik, helst i solnedgången.

– Drömmen är att vi kan ta med några kompisar så att upplevelsen blir som en stor fest där vi kanske bor på ett häftigt hotell eller en cool plats och så är våra kompisar på scen eller i publiken.

TT: Varför just i solnedgången?

– Det är absolut mest nice att spela i solnedgångsljuset. Folk har mycket energi, förhoppningar och förväntningar – och det är då ljuset är som vackrast. Det ska vara utomhus när det är varmt och alla njuter.

Vanliga liv

Det är snart två år sedan Rebecca & Fiona var "on tour" senast. Under pandemiåret har de varit sysselsatta med sitt radioprogram "P3 med Rebecca & Fiona", gästat "På spåret", men framför allt arbetat med att utveckla sitt musikskapande.

– Vi har aldrig levt så vanliga liv som nu, och det har varit ganska mysigt faktiskt. Det har gett oss tid att arbeta med musiken, vi har verkligen förkovrat oss ordentligt i musikskapande, säger Rebecca Scheja.

ANNONS

Snart får hon stilla längtan efter "kicken och känslan" som en livespelning ger. Rebecca & Fiona är bland annat inbokade till Summerburst på Ullevi 3–4 september.

Rebecca & Fiona under en spelning på Weekendfestivalen på Östermalms IP i Stockholm 2016. Arkivbild.
Rebecca & Fiona under en spelning på Weekendfestivalen på Östermalms IP i Stockholm 2016. Arkivbild. Bild: Izabelle Nordfjell/TT
2012 spelade Rebecca & Fiona på Peace and love-festivalen i Borlänge. Arkivbild.
2012 spelade Rebecca & Fiona på Peace and love-festivalen i Borlänge. Arkivbild. Bild: Erik Mårtensson/TT

Fakta: Rebecca och Fiona

Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick träffades på en fest 2007 och har gjort musik tillsammans sedan dess.

2010 släpptes deras första singel "Luminary ones" och samma år sågs de i tv-serien "Rebecca och Fiona" på SVT Play.

2011 släppte de debutalbumet "I love you, man!" och hyllades med en Grammis i kategorin Årets dans/electro. 2015 belönades de än en gång med samma pris, då för sin andra skiva "Beauty is pain". Deras tredje album "Art of being a girl" släpptes 2018.

I början av juli i år kom deras senaste singel "Real love".

Rebecca och Fiona spelar bland annat på Summerbursts tioårsjubileum på Ullevi 3–4 september.

Fakta: Drömspelningen

Efter en lång tid med stängda konsertlokaler börjar samhället smått att öppna upp. Vi skriver om vad svenska artister längtar efter mest när det äntligen blir dags att kliva upp på scenen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS