Plura Jonsson hoppas på frågor om gammal musik. Arkivbild.
Plura Jonsson hoppas på frågor om gammal musik. Arkivbild. Bild: Karl Melander/TT

Plura om "På spåret": Åt helvete

Sex nya par tar plats när långköraren "På spåret" återvänder. Först ut av dem är Sanna Lundell och Plura Jonsson, som kämpar med frågesportsnerverna.
– Det är olidligt nervöst, säger Sanna Lundell.

ANNONS
|

Tomas Alfredson, Dilan Apak, Moa Lundqvist och Claes Elfsberg. Så heter några av årets nykomlingar i SVT:s populära frågesport.

En annan är rockstjärnan och matprofilen Plura Jonsson, som med viss bävan tar plats i tv-studion i Göteborg.

– Vart är vi på väg? Åt helvete. Det känns lite otäckt, som om jag är ute på djupt vatten. Jag vet inte vad jag har gett mig in på, säger han med en suck.

Plura har varit med förut, men då som gästartist. Han blev också tillfrågad om att vara med och tävla för ett tiotal år sedan i samma veva som Luuk och Lindström tog över programmet.

ANNONS

– Jag ville köra med min brorsa, för han var suverän på det där. Men då skulle de börja med att man skulle vara en kvinna och en man i lagen, så då sket de väl i mig, säger han.

"En total idiot"

Nu är han ihopparad med journalisten och programledaren Sanna Lundell. Även hon har kluvna känslor inför inspelningen.

– Jag brukar inte lägga så stor prestige vid lekprogram och tävlingar, men så var det min brorsa som sade "herre gud, förstår du vad du kan göra bort dig? Du kan framstå som en total idiot". Då tittade jag på programmet och insåg att det är väldigt svårt, säger hon och skrattar.

Samtidigt beskriver Lundell sig själv som en allmänbildad person, med bra koll på nutidsfrågor och populärkultur. Annat har hon svårare för, och hon hoppas att Plura kan fylla i kunskapsluckorna.

– Han är ju en sportnörd, eller kanske bara en helt ordinär man. Och han har ju turnerat runtom i hela Sverige. Han har inte behövt plugga in svenska orter.

Även Plura förlitar sig på lagkamrats kunskaper.

– Jag hoppas på tur. Och jag hoppas på att Sanna Lundell kan modern musik och alla de här nya artisterna. Det är jag väldigt dålig på, helt rudis. Men jag är bra på obskyr musik från 60- och 70-talen, säger han.

ANNONS

Möter Abadi och Glans

I säsongspremiären möter de Farah Abadi och Johan Glans, som gjorde sin debut förra året. I samma grupp tävlar nykomlingarna Frida Boisen och Hamid Zafar.

Sammanlagt sex nya lag deltar den här gången. Bland debutanterna finns också Tomas Alfredson och Ernst Billgren samt Irena Pozar och Patrik Arve. Dessutom deltar Claes Elfsberg för första gången, tillsammans med veteranen Magdalena Forsberg.

Återvänder gör också Emma Molin och Hanna Dorsin samt Marianne Ahrne och Anders "Ankan" Johansson.

– Alla känns väldigt kompetenta. Jag känner mig orolig, för jag har hört rykten om att de som har vunnit på spåret tidigare har ägnat hela sommaren åt att se vartenda program och plugga som idioter, som inför ett högskoleprov. Det har jag absolut inte gjort, säger Sanna Lundell.

"På spåret" har premiär 27 november i SVT.

Björn Berglund/TT

Sanna Lundell hade inte sett mycket 'På spåret' före sin medverkan. Arkivbild.
Sanna Lundell hade inte sett mycket "På spåret" före sin medverkan. Arkivbild. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Grupp 1

Sanna Lundell och Plura Jonsson

Frida Boisen och Hamid Zafar

Farah Abadi och Johan Glans

Grupp 2

Dilan Apak och Moa Lundqvist

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg

Marianne Ahrne och Anders "Ankan" Johansson

Grupp 3

Tomas Alfredson och Ernst Billgren

Irena Pozar och Patrik Arve

Emma Molin och Hanna Dorsin

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS