Popstjärnan Pink skriver på Twitter att hon är stolt över att det norska damlandslaget i beachhandboll protesterade mot 'sexistiska regler'. Arkivbild.
Popstjärnan Pink skriver på Twitter att hon är stolt över att det norska damlandslaget i beachhandboll protesterade mot "sexistiska regler". Arkivbild. Bild: Jordan Strauss/AP/TT

Pink stöttar norska beachhandboll-spelarna

När det norska damlandslaget i beachhandboll valde att spela sin EM-bronsmatch mot Spanien i shorts i stället för bikini bötfälldes de av det internationella handbollsförbundet med hänvisning till att de brutit mot sportens klädkoder.

ANNONS
|

Beslutet har mötts av kritik och laget har fått stöd från flera håll. En av de mer namnkunniga påhejarna är den amerikanska popstjärnan Pink, som på Twitter skriver att hon är stolt över det norska laget "för att de protesterade mot de väldigt sexistiska reglerna kring deras 'uniform'".

"Det europeiska handbollsförbundet borde bötfällas för sexism. Bra gjort, tjejer! Jag betalar gladeligen era böter", fortsätter hon.

Enligt SVT:s Kulturnyheterna är Pink är inte den enda som har erbjudit sig att stå för lagets böter – 150 euro per spelare – men det norska beachhandbollsförbundet har meddelat att man vill betala på egen hand.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS