Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcelo Peña och Erica Lindberg, vinnarna av Paradise Hotel hösten 2019. Bild: Anders Wiklund/TT
Marcelo Peña och Erica Lindberg, vinnarna av Paradise Hotel hösten 2019. Bild: Anders Wiklund/TT

PH-vinnaren: Visste att jag skulle kasta

Höstens "Paradise hotel"-säsong har väckt starka känslor i sociala medier. I finalen blåser Marcelo Peña sin nyblivna partner Erica Lindberg – och vinner själv en halv miljon kronor
– Jag visste hela tiden att jag skulle kasta kulan om jag kom till final, säger han till TT.

Erica Lindberg offrade sin partner för en plats i finalen, där hon själv gick miste om prissumman som paren annars delar på – förutsatt att ingen av dem kastar glaskulan i en kulceremoni. Kritiken i sociala medier handlar om att två deltagare, Jesper Bengtsson och Marcelo Peña, styrt framför allt de kvinnliga deltagarnas val under parceremonierna och spelat på deras känslor under säsongen.

– Både jag och Jesper väcker känslor och det är bra tv. Tänk om jag inte hade varit med? Alla kan inte gå runt och vara "good guys" och sitta i ett hörn på festerna. Man kan inte vara omtyckt av alla. Jag körde mitt race och jag tycker samtidigt jag var snäll och försökte stå upp för folk, säger Marcelo Peña.

Ångrat medverkan

Flera av deltagarna har sagt att de ångrat sin medverkan i programmet, framför allt Marcelo Peñas exflickvän Nina Glimsell.

– Det är jättetråkigt att Nina känner så. När hon åkte dit var hon väldigt tydlig med att hon ville vara med igen. Alla deltagare fick genomgå ett psykologsamtal innan och ingen fick besked att de inte var i skick att åka dit. Sedan blir det starka känslor när man väl är där och vi erbjöd henne stöd om hon behövde, säger Susanne Nyhlén, presschef på TV3.

Erica Lindberg säger att hon märkte att killarna körde hårt med tjejerna, men säger att hon själv inte drabbades.

– De sade inte "Erica gör så här annars kommer att du åka ut". Jag fick aldrig direkta order som de andra fick. Man måste hålla låg profil och kan inte ta för starka beslut för då åker man ut. Så något bra måste jag ha gjort, säger hon.

"Som Zlatan"

Att manliga deltagare har styrt besluten inne i huset är något som ofta kritiseras när det kommer till "Paradise hotel". Men enligt TV3 vilar ett ansvar på de kvinnliga deltagarna att stå upp för sig själva, enligt TV3.

– Vi försöker alltid hålla det så jämställt som möjligt och det gör vi ju med upplägget att varannan vecka så är det en manlig deltagare som åker ut, varannan en kvinnlig. Sedan försöker vi poängtera och säga till dem att "tänk på att nu har ni makten." Det är upp till dem att ta den när de väl har chansen säger Susanne Nyhlén.

TT: Tar ni till er av tittarnas kritik?

– Vi utvärderar efter varje säsong och ser vad vi kan ta med oss framöver och förhoppningsvis tar vi med oss något från den här säsongen.

Marcelo Peña säger att han känner sig nöjd med årets säsong.

– Jag är som "Paradise hotels" Zlatan. Jag har fått mest pengar av alla vinnare, jag har legat mest inne i huset och nu åkte jag heller aldrig ut under säsongen.

Ann Edliden/TT

"Jag är som 'Paradise hotels' Zlatan", säger Marcelo Peña. Bild: Anders Wiklund/TT
"Jag är som 'Paradise hotels' Zlatan", säger Marcelo Peña. Bild: Anders Wiklund/TT
"Pengar är inte allt, jag har ju fortfarande vunnit", säger Erica Lindberg. Bild: Anders Wiklund/TT
"Pengar är inte allt, jag har ju fortfarande vunnit", säger Erica Lindberg. Bild: Anders Wiklund/TT

Säsong 1 (2005): Marwan Hitti

Säsong 2 (2005): Jennie Bramer och Jim Roslund

Säsong 3 (2009) : Jackie Ferm och Patrik Bergholm

Säsong 4 (2010): Emanuel Wäsström

Säsong 5 (2013): Jesper Johansson och Aina Lesse

Säsong 6 (2014): Paulina Danielsson och Eric Hagberg

Säsong 7 (2015): Robin Andersson och Josefin Caarle

Säsong 8 (2016): Alexander D'Rosso och Anna Bohman

Säsong 9 (2017): Sanel Dzubur och Lisa Maria Jönsson

Säsong 10 (2017): Jonathan Hermansson och Anna Pankova

Säsong 11 (2018): Jennifer Karlsson och Robin Andersson

Säsong 12 (2019): Hannah Klostermann och Jesper Bengtsson

Två finalpar ställs mot varandra och de tidigare deltagarna som har röstats ut under säsongen får välja vilket par de vill skicka till final genom att ställa sig bakom det par de tycker är mest värdiga vinnare. I finalen står det vinnande paret med en varsin glaskula i händerna.

Programledaren lägger upp 50 000 kronor åt gången och finalisterna kan välja att kasta kulan i marken eller hålla kvar till nästa nivå. Kastar de kulan innan programledaren hunnit till 500 000 så får den deltagare som kastat behålla den summan han eller hon kastade på.

Deltagare som har kastat kulan tidigare är bland andra Jesper Johansson, Marwan Hitti och Hannah Klostermann.