Pete Davidson (till vänster) ska spela Joey Ramone (till höger). Pressbild.
Pete Davidson (till vänster) ska spela Joey Ramone (till höger). Pressbild. Bild: Kevin Winter/Marcia Resnik/Netflix

Pete Davidson ska spela Joey Ramone

ANNONS

Komikern Pete Davidson ska porträttera Joey Ramone i en film om sångarens liv skriver Rolling Stone. "I slept with Joey Ramone" är arbetstiteln och filmen bygger på Ramones bror Mickey Leighs bok med samma namn från 2009. Boken utspelar sig under punkens tidiga år, där Ramones, efter sitt självbetitlade debutalbum 1976, blev förgrundsgestalter.

Regissören Jason Orley skriver manus till filmen tillsmamans med Pete Davidson. De två är vänner och Orley har bland annat regisserat filmen "Big time adolescence", med Davidson i huvudrollen.

Tidigare har det rapporterats att regissören Nick Cassavetes köpt rättigheterna till en filmatisering av "I slept with Joey Ramone", men nu verkar han ha släppt dem till Orley och Davidson. Enligt Netflix har Joey Ramones dödsbo godkänt och gett stöd till en filmatisering.

ANNONS

Joey Ramone hette egentligen Jeffrey Hyman. Han gick bort 2001 i lymfkörtelcancer, 49 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS