Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mikael Persbrandt har läst in Helena Kubicek Boyes sömnserie. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT
Mikael Persbrandt har läst in Helena Kubicek Boyes sömnserie. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Persbrandts röst ska få folk att somna

Författaren och psykologen Helena Kubicek Boye som tidigare har skrivit fackböcker om sömn är nu aktuell med ljudboksserien "Somna". Skådespelaren Mikael Persbrandt kommer att vara rösten som får lyssnaren att falla i sömn.

När Kubicek Boye skrev böckerna hade hon honom i åtanke som inläsare.

"Vem som läser är helt avgörande för hur böckerna kommer att tas emot. Det ska vara en lugnande och trygg röst som man inte kan reta sig på, en röst som ger en behaglig känsla", säger hon i ett pressmeddelande.

Böckerna i fyra delar som släpps den 3 februari riktar sig till personer som har svårt att komma till ro på kvällarna. "Somna" består av berättelser där lyssnaren använder sina sinnen för att föreställa sig till exempel vind i håret, och av rent beskrivande faktatexter.

När Helena Kubicek Boye skrev manuset så använde hon sig av sina erfarenheter inom KBT och mindfulness.

"Många berättar för mig att de gärna lyssnar på något för att slappna av. Tillgängligheten till ljud gör att allt fler använder det som ett hjälpmedel för att somna".

Enligt en undersökning från Sifo Kantar, som gjorts på uppdrag av Storytel som distribuerar "Sömn", är ljudbokslyssnarna som mest avslappnade mellan nio och tio på kvällen. Det är även då den högsta toppen för lyssnande infaller.