'Bitter love' av Jerzy Sladkowski är en av dokumentärfilmerna som tävlar om huvudpriset på festivalen Cph Dox. Pressbild.
"Bitter love" av Jerzy Sladkowski är en av dokumentärfilmerna som tävlar om huvudpriset på festivalen Cph Dox. Pressbild. Bild: Ginestra Film

Nio svenska dokumentärer tävlar i Köpenhamn

ANNONS

När årets upplaga av dokumentärfilmsfestivalen Cph Dox startar i dag har nio svenska filmer chans på pris.

"Bitter love", av Jerzy Sladkowski, tävlar om festivalens huvudpris Dox award.

I kategorin Nordic Dox award finns fyra svenska bidrag: "Television without frontiers", av Andjeas Ejiksson, "The beautiful game", av Olof Berglind, "Maddy the model", av Jane Magnusson, och "Inuti diamanten", av Viktor Johansson.

Två svenska bidrag tävlar i kategorin Fact award: "Jozi gold", av Fredrik Gertten och Sylvia Vollenhoven, och "Only the devil lives without hope", av Magnus Gertten.

Dessutom tävlar filmerna "Mother's tongue", av Lap-See Lam och Wingyee Wu, och "Rendezvous", av Ernst Skoog, i kategorierna New vision award respektive Next wave award.

ANNONS

Cph Dox i Köpenhamn är en av många filmfestivaler som har drabbats av omständigheterna kring coronaviruset. Festivalen har ställt in publika evenemang och reguljära filmvisningar, och genomför i stället en nedskalad version på nätet.

Festivalen äger rum 18–29 mars.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS