Ensamblen till 'Parasit' tog emot priset för bästa film i februari 2020 i Los Angeles. Galan 2021 hålls den 25 april, lokal tid.
Ensamblen till "Parasit" tog emot priset för bästa film i februari 2020 i Los Angeles. Galan 2021 hålls den 25 april, lokal tid. Bild: Chris Pizzello/AP/TT

Soderbergh producerar Oscarsgalan

ANNONS

Steven Soderbergh, Stacey Sher och Jesse Collins heter trion som tillsammans ska producera nästa års Oscarsgala, rapporterar The Hollywood Reporter.

Soderbergh har själv vunnit en Oscarsstatyett för bästa regi för "Traffic" 2001. Sher har nominerats två gånger för bästa film i producentrollen för "Erin Brockovich" (för övrigt också regisserad av Soderbergh) 2001 och "Django Unchained" 2013. Collins har producerat stora tv-evenemang, bland annat 2019 års Grammygala.

Oscarsakademins vd Dawn Hudson och ordförande David Rubin säger i ett gemensamt uttalande att den kommande galan är ett perfekt tillfälle för innovation och för att ompröva evenemangets möjligheter.

De tre producenterna säger i ett gemensamt uttalande att de är lika delar upprymda som skräckslagna över uppdraget.

ANNONS

Gustav Sjöholm/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS