Jake Gyllenhaal. Arkivbild.
Jake Gyllenhaal. Arkivbild. Bild: Jordan Strauss/AP/TT

Nesbøs "Sonen" blir serie med Gyllenhaal

ANNONS

Den norske författaren Jo Nesbø får snart se ännu av sina böcker skildras i Hollywoodtappning. Tv-bolaget HBO har beställt en serie som bygger på Nesbøs "Sonen", med Jake Gyllenhaal i huvudrollen, skriver Variety .

Den kanadensiske regissören Denis Villeneuve, som nyligen fick se sin filmversion av Frank Herberts science fiction-klassiker "Dune" skjutas på framtiden, ska återigen samarbeta med Gyllenhaal. Skådespelaren och regissören har gjort filmerna "Enemy" och "Prisoners" tillsammans.

Förhoppningen nu är antagligen att "The son", som serien ska heta, får ett bättre mottagande än den svenske regissören Tomas Alfredsons universellt utskällda filmversion av Jo Nesbøs bok "Snömannen" från 2017.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS