Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungliga Musikaliska Akademien arrangerar Musikens år. ”Vi vill vara en motor och ett stöd i arbetet för ett levande musikliv i hela vårt land och ser fram emot ett år av utveckling och samarbete', säger Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.
Kungliga Musikaliska Akademien arrangerar Musikens år. ”Vi vill vara en motor och ett stöd i arbetet för ett levande musikliv i hela vårt land och ser fram emot ett år av utveckling och samarbete", säger Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Musikens år äger rum 2021

Kungliga Musikaliska Akademien fyller 250 år – och firar med att arrangera Musikens år 2021.

I samarbete med över 50 musikorganisationer och andra aktörer kommer jubileumsåret fyllas med en rad evenemang.

“2021 manifesterar vi musikens stora betydelse och kraft i vårt samhälle genom att tillsammans med våra vänner i musiklivet bjuda in till allt från forskarkonferenser, utställningar och konserter till debatter och workshops” säger Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.

Bland de planerade aktiviteterna finns en stor musikalisk fest under Stockholms kulturfestival. Det blir dessutom en jubileumskonsert på Stockholms konserthus med efterföljande festblankett, och en jubileumsutställning i Stockholms konserthus foajé.