Musikbranschen drabbas hårt av publikrestriktionerna. Arkivbild.
Musikbranschen drabbas hårt av publikrestriktionerna. Arkivbild. Bild: Tore Meek

Musikbranschens pandemiförluster kartläggs

ANNONS

Musikbranschen har drabbats hårt av restriktionerna till följd av coronasmittan. Nu samlar riksorganisationerna Svensk Live och Westside Music Sweden in data för hur olika aktörer inom branschen drabbas, någonting som SVT Kultur var först med att berätta om.

Organisationerna har startat datainsamlingen Musiken tystnar, där alla aktörer inom branschen själva kan ange hur de påverkas av coronakrisen. Det kan handla om att en enskild artist blir avbokad, ett stort spelställes förluster eller hur barpersonalen påverkas. Den minsta summan som går att registrera är 400 kronor, den högsta är 3,5 miljoner.

Hittills har de räknat ihop till nära 32 miljoner kronor i förlorade intäkter.

ANNONS

– Vi vill få koll på läget och se hur stor skadan är. Vad blir effekterna om du har en liten klubb och vad blir effekterna om du har en stor scen? Vi behöver ett underlag för att kunna föra en bra diskussion, säger Joppe Pihlgren, verksamhetsledare vid Svensk Live, till SVT.

Hittills visar räknaren på 2 953 inställda konserter och 5 762 personer drabbade av inställda konserter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS