Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dokumentärfilmen 'Children of the enemy' handlar om Patricio Galvez kamp för sina sju barnbarn. Pressbild.
Dokumentärfilmen "Children of the enemy" handlar om Patricio Galvez kamp för sina sju barnbarn. Pressbild. Bild: Rena Effredi

Morfaderns kamp för IS-barnen i ny film

Regissören Gorki Glaser-Müllers dokumentärfilm "Children of the enemy" har tagits ut i den prestigefyllda dokumentärfilmsfestivalen CPH:DOXs internationella huvudtävlingssektion.

Filmen, som får svensk biopremiär den 7 maj, handlar om hur Patricio Galvez bestämde sig för att åka till IS-fånglägret i Syrien och kämpa för att rädda sina sju barnbarn. Hans dotter var gift med den ökände IS-terroristen Michael Skråmo och de dog båda två när kalifatet bröt ihop.

"Jag är otroligt glad att "Children of the enemy" får sin världspremiär på CPH:DOX. Patricios kamp för sina sju barnbarn var på liv och död och tillvaron för alla tusentals barn som är kvar i lägren är just det – på liv och död. Min förhoppning är att filmen väcker debatt och skapar förändring", säger Gorki Glaser-Müller i ett pressmeddelande.

Ytterligare två svenska filmer tävlar om festivalens stora pris Dox: Awards; "Gabi, between ages 8 and 13" av Engeli Broberg och "Passion" av Maja Borg.

CPH:DOX, som blir en hybridfestival i år, äger rum 21 april–2 maj.