Tilde de Paula Eby tar succékonceptet 'Efter fem' till söndagar från och med i vår. Arkivbild.
Tilde de Paula Eby tar succékonceptet "Efter fem" till söndagar från och med i vår. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Mer av "Efter fem" – snart även på söndagar

Det räcker inte med fem dagar i veckan. I vår tar succéprogrammet "Efter fem" även över söndagarna i TV4.
– Det finns ett intresse från tittarna, säger Tilde de Paula Eby till TT.

ANNONS
|

I vår blir det ännu mer "Efter fem" i rutan. Det populära nyhetsprogrammet ska sändas även på söndagar mellan 17 och 20. Förändringen sker samtidigt som "Bingolotto" flyttar på sig från söndagar i TV4 till lördagar i Sjuan.

TV4 fyller den tablåtiden med nyheter. Aptiten för aktualiteter och fördjupning är stort hos tittarna. Efter några år med rapportering om pandemin, regeringskriser och kriget i Ukraina har tittarna vant sig, säger programledaren Tilde de Paula Eby.

– Det går hand i hand med att tittarna efterfrågar det. Allt annat kan du få "on demand". Men nyheterna är här och nu.

Mer lokalt

Vardagsupplagan av "Efter fem" leds av Tilde de Paula Eby och Anna Brolin tillsammans med bisittaren Axel Pileby. Programmet har blivit en publikframgång, som även ynglat av sig i sommarversioner som sänts senare på kvällen.

ANNONS

Söndagseditionen av "Efter fem" kommer att se lite annorlunda ut, med ett större fokus på lokala nyheter.

– Vi kommer att ha en utsänd ute i landet i varje program och satsa mer på lokal journalistik, säger Tilde de Paula Eby.

Hon tror också att söndagen är ett bra tillfälle att sammanfatta veckan som gått och blicka framåt.

– Vi kommer att samla ihop veckan som har varit. Förhoppningsvis kommer vi att ha veckans gäst som huvudperson.

"Kan fungera"

Hon ger ett exempel:

– Förra veckans höjdes styrräntan, då hade det varit naturligt att ha riksbankschefen Stefan Ingves som gäst.

TT: Men är folk sugna på nyheter på söndagar?

– Jag tror att det kan fungera. För jättemånga år sedan hade vi aldrig haft "Nyhetsmorgon" på söndagar, bara på vardagar. Sedan drog Lasse Bengtsson igång det på lördagar och jag på söndagar.

– Det var lite samma sak då. Folk trodde inte på det, men så drog vi igång det och det slog jätteväl ut, säger Tilde de Paula.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS