'Wow: Classic' släpptes tidigare i veckan. Det tog bara tre dagar innan den första spelaren nådde den högsta nivån.
"Wow: Classic" släpptes tidigare i veckan. Det tog bara tre dagar innan den första spelaren nådde den högsta nivån. Bild: Blizzard/TT

Maltes snabbast till toppen i nygamla "Wow"

ANNONS

Tre dagar och sju timmar, det var den tid det tog för "World of warcraft"-spelaren "Jokerd" att nå högsta nivån i "World of warcraft: Classic", som släpptes i veckan, rapporterar Eurogamer.

För att nå nivå 60 som världens första använde 22-åringen från Malta sig av flera knep, bland annat att gå i och ur grupper för att få fiender att dyka upp snabbare. Han spelade som rasen gnommagiker.

"Jokerd" strömmade hela resan på plattformen Twitch, och när han nådde den allra högsta nivån sågs han av 350 000 tittare.

Enligt beräkningar som sajten Warcraft Tavern har gjort tar den en genomsnittlig spelare som lägger tio timmar i veckan på spelet uppemot ett halvår att nå nivå 60.

ANNONS

Enligt utvecklaren Blizzard slogs för övrigt tittarrekord i måndags när spelet släpptes, då drygt 1,1 miljoner tittare samtidigt såg på någon av dem som delade med sig av sitt spelande. Totalt såg 6,1 miljoner unika tittare någon av "Wow"-strömmarna det första dygnet.

"World of warcraft: Classic" är en fristående variant av onlinerollspelet "World of warcraft", som ska se ut som när originalspelet släpptes 2004.

ANNONS