Årets Vårsalong på Liljevalchs konsthall kan äntligen öppnas för allmänheten. Chefen för Liljevalchs, Mårten Castenfors, betraktar på bilden en träskulptur av Klara Isling, Chrisse Kuisma Karlsson och Espen Hansen. Arkivbild.
Årets Vårsalong på Liljevalchs konsthall kan äntligen öppnas för allmänheten. Chefen för Liljevalchs, Mårten Castenfors, betraktar på bilden en träskulptur av Klara Isling, Chrisse Kuisma Karlsson och Espen Hansen. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Liljevalchs öppnar coronasäkrad Vårsalong

ANNONS

Konsthallen Liljevalchs i Stockholm har haft stängt sedan den 1 november, men nu slår man åter upp portarna och gör det möjligt för publiken att ta del av årets Vårsalong.

"Det är underbart att vi äntligen får öppna! Vi siktar på att försiktigt sjösätta Vårsalongen den 21 maj och följer givetvis Folkhälsomyndighetens och Stockholms stads riktlinjer", säger Liljevalchs chef Mårten Castenfors i ett pressmeddelande.

Enligt det gällande regelverket för museer och konsthallar ger Liljevalchs besöksyta möjlighet för 100 personer i lokalerna samtidigt. Biljetter kan inledningsvis förköpas på nätet.

Vårsalongen 2021 visas till och med den 22 augusti.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS