Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Artisten Lady Gaga flankerad av presidentparet Joe och Jill Biden.
Artisten Lady Gaga flankerad av presidentparet Joe och Jill Biden. Bild: Andrew Harnik/AP

Lady Gaga stal showen

Iförd en voluminös klarröd kjol, en svart jacka med en fredsduva på bröstet och Julia Tymosjenko-flätor sjöng Lady Gaga nationalsången vid Joe Bidens presidentinstallation.

Och det blev ett både känslosamt och teatralt framträdande i sann Lady Gaga-stil. New York Post beskriver artisten som "sprudlande och intensiv" när hon närmast vrålade fram "The star-spangled banner”.

Reaktionerna på Twitter lät heller inte vänta på sig. Hennes specialdesignade klänning från modehuset Schiaparelli hyllas av de flesta som gillar flörten med de amerikanska färgerna och budskapet om fred och försoning på bröstet, och menar att hon såg ut som en "drottning på väg att krönas". "Tänk att de förvandlade en Lady Gaga konsert till en presidentinstallation", skriver någon.

Gaga, som även sjöng nationalsången vid fotbollsfinalen Super Bowl 2016, har stöttat Biden under hans presidentvalskampanj och framträdde senast vid slutspurten i Pittsburgh i början av november.

Även skådespelaren Jennifer Lopez spred stjärnglans på installationsceremonin och sjöng, helt klädd i vitt och med gnistrande juveler, nationaleposet "This land is your land". Hon avslutade framträdandet med att på spanska deklarera: “En nation under Gud, odelbar och med frihet och rättvisa för alla", vilket flera Twittrare antog retade upp Trumpsupportrar som inte vill höra något annat än engelska vid ett så högtidligt tillfälle.

Den tredje storstjärnan på Capitoliums trappa var countryartisten Garth Brooks som på en presskonferens tidigare i veckan skojat om att han sannolikt skulle vara den ende republikanen på plats. Med den bredbrättade cowboyhatten i handen framförde han "Amazing grace" och uppmanade publiken att med slutna ögon sjunga med i sista versen.

Kristina Erkenborn/TT