Den Andra Operan är ett initiativ av de konstnärliga ledarna Hanna Fritzson, Bente Rolandsdotter och Ditte Hammar. Pressbild.
Den Andra Operan är ett initiativ av de konstnärliga ledarna Hanna Fritzson, Bente Rolandsdotter och Ditte Hammar. Pressbild. Bild: DAO

Kvinnliga tonsättare får nytt operastipendium

ANNONS

Den Andra Operan får Stefan Johanssons nyinstiftade operastipendium på 100 000 kronor. Initiativet, som startades 2016 av de konstnärliga ledarna Hanna Fritzson, Bente Rolandsdotter och Ditte Hammar, får stipendiet för att de "oförtrutet fortsätter utforskandet av orättvist okända traditioner av operaskapande", enligt instiftaren.

Stefan Johansson har bakgrund som bland annat regissör och teaterchef. Han har varit verksam på institutioner som Kungliga Operan och Malmö Opera.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS