Nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) har blivit missförstådd, hävdar hon.
Nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) har blivit missförstådd, hävdar hon. Bild: Sören Andersson/TT

Kulturministern vill inte utreda gangsterrap

ANNONS

Nej, den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) vill inte tillsätta en utredning för att undersöka om gangsterrap leder till brottslighet.

Det slår hon fast dagen efter att hon sagt till SVT:s Kulturnyheterna att hon vill "titta på" musikgenren och "se om det leder till brott".

– Jag kan ha använt ordet utreda men man ska komma ihåg att det är min andra dag på jobbet och för mig betyder det ordet att vi ska titta på det, aldrig att vi ska tillsätta någon utredning, säger hon nu till SVT:s Politikbyrån.

Gangsterrappen kom först på tal apropå statsminister Magdalena Anderssons (S) uttalande om att alla statsråd ska hjälpas åt för att bekämpa gängbrottsligheten. Tidigare har Sverigedemokraterna uppmanat Brottsförebyggande rådet att utreda huruvida gangsterrap är skadligt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS