Edith Söderström är samordnare för kritikfestivalen. Arkivbild.
Edith Söderström är samordnare för kritikfestivalen. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery

Kritiken får egen festival

ANNONS

Kritiken uppmärksammas under en fyra dagar lång festival, mellan 14 och 17 oktober, i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Kungsbacka. Det blir föreläsningar, workshops och samtal om bland annat musik, mat, konst och litteratur. Region Halland menar att en livaktig kritisk offentlighet är avgörande för att hallänningarna ska kunna ta del av och bli en del av det lokala konstlivet.

"Om konsten inte diskuteras, kontextualiseras, problematiseras, riskerar den att förtvina i ett vakuum. Att Halland satsar på en livskraftig kritisk offentlighet är en win-win för såväl konsten som lokalsamhället", säger Edith Söderström kritiker och samordnare för festivalen, i ett pressmeddelande.

Medverkar gör bland andra Axel Andersson, Cecilia Djurberg, Shora Esmailian, Linda Fagerström, Lars-Erik Hjertström Lappalainen, Ulrika Knutson, Ylva Lagercrantz-Spindler, Andres Lokko, Oline Stig och Magnus William-Olsson.

ANNONS

Festivalen är ett samarbete mellan Kritiklabbet och Region Halland.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS