Keanu Reeves är både medförfattare till och förlaga för huvudpersonen i 'Brzrkr', ett nytt seriealbum. Arkivbild.
Keanu Reeves är både medförfattare till och förlaga för huvudpersonen i "Brzrkr", ett nytt seriealbum. Arkivbild. Bild: Jordan Strauss/AP/TT

Keanu Reeves släpper seriealbum

ANNONS

Skådespelaren Keanu Reeves har inte bara blivit rollfigur i spelet "Cyberpunk 2077", utan nu även seriefigur. Seriealbumet "Brzrkr" (uttalas "beserker", alltså bärsärk) är skriven av Reeves, tillsammans med serieskaparen Matt Kindt, rapporterar The New York Times.

Seriefiguren Brzrkr är en odödlig krigare vars utseende påminner om Keanu Reeves eget. Han söker efter sig ursprung och vill hitta ett sätt att avsluta sitt 80 000 år långa liv.

– Jag har älskat serier sedan jag var liten och de har haft ett viktigt inflytande på mig genom min karriär, säger Reeves.

Seriealbumet är det första i en serie om tolv planerade delar. Totalt har "Brzrkr" beställts i 615 000 exemplar redan innan albumet givits ut, rapporterar The New York Times.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS