Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utredningen av vad som hände med det vapen som avlossades under inspelningen av västernfilmen 'Rust' pågår fortfarande. Arkivbild.
Utredningen av vad som hände med det vapen som avlossades under inspelningen av västernfilmen "Rust" pågår fortfarande. Arkivbild. Bild: Cedar Attanasio/AP/TT

Kan bli åtal efter dödligt filmskott

Några av de personer som hanterade vapen på inspelningen av Alec Baldwin-frontade västernfilmen "Rust" riskerar åtal. Det meddelar New Mexicos allmänna åklagare Mary Carmack-Altwies, rapporterar Reuters.

Utredningen pågår fortfarande och det är oklart när den beräknas vara färdig.

Uttalandet kommer en dag efter en tv-intervju med Alec Baldwin. Skådespelaren höll i vapnet som i slutändan dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza under en repetition på inspelningsplatsen i Santa Fe i oktober.

I intervjun säger Baldwin att han inte tror att han skulle kunna åtalas för något brott, då han hade blivit försäkrad om att vapnet var säkert att använda.

Myndigheterna i Santa Fe har fokuserat sin utredning på hur det kom sig att skarp ammunition fanns på inspelningsplatsen.