Det amerikanska rockbandet Journey släpper nytt album. Arkivbild.
Det amerikanska rockbandet Journey släpper nytt album. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Journey släpper första låten på tio år

Det amerikanska rockbandet Journey har släppt sin första låt på ett decennium, skriver Rolling Stone. "Den är en perfekt början på det nya kapitlet för Journey", säger gitarristen Neal Schon.

ANNONS

På torsdagen släpptes låten "The way we used to be" från Journeys kommande album, som blir det första sedan "Eclipse" 2011.

"Den kom från en av de många musikslingor jag skapat under det långa uppehållet på grund av pandemin, som vi alla var tvungna att hantera", säger Neal Schon till tidningen.

När Jonathan Cain, låtskrivare till många av bandets stora hits, hade lagt till text och demo-sång, sa Schon till sig själv: "Vi har fortfarande DET", berättar han vidare.

Det finns ännu inget datum för när det nya albumet släpps, men Schon hoppas att det blir före årsskiftet.

"Vi har nu över 26 nyskrivna låtar som vi har karvat ner till tio eller tolv. Vi är väldigt exalterade över den nya musiken vi skapat tillsammans och ser fram emot att ge oss ut på turné."

ANNONS

Bandets basist Ross Valery och trummisen Steve Smith fick sparken förra året. Kvarvarande medlemmar är Neal Schon och Jonathan Cain, tillsammans med Arnel Pineda, som är bandets sångare sedan 2007. Nya medlemmar är Narada Michael Walden på trummor, Randy Jackson på bas och Jason Derlatka på keyboard.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS