Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Katia Mosally är ny medlem i 'Idol'-juryn efter Nikki Amini.
Katia Mosally är ny medlem i "Idol"-juryn efter Nikki Amini. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Hon är "Idol"-juryns nya medlem

En bit av musikmeckat Los Angeles tar plats i "Idol" i år. Katia Mosally från den amerikanska skivbolagsjätten Capitol Records är ny medlem i juryn.

Det blir Katia Mosally som ersätter Nikki Amini i "Idol"-juryn när TV4:s talangjakt drar i gång i slutet av sommaren. Hon pausar sitt jobb som marknadsföringsansvarig vid amerikanska Capitol Records för att leta efter nästa nya svenska stjärna.

– Det känns jättebra att komma hem och uppleva Sverige igen. Och musikbranschen här har förändrats – det märks att folk är hungrigare och mer taggade på att lyckas, och det behövs eftersom branschen hårdnat, säger Mosally till TT.

Katia Mosally har en internationell skivbolagskarriär i ryggen och har bland annat jobbat med superstjärnor som Ariana Grande, Lady Gaga, Shawn Mendes, Billie Eilish, Kendrick Lamar, Liam Payne, Niall Horan och Katy Perry. I Sverige har hon bland annat varit en del av teamet bakom gruppen FO&O, tidigare The Fooo.

I "Idol" hoppas Mosally inte bara hitta talang och bra röster. Hon framhåller att hon letar efter artister som ger allt av sig själva, som kommer med något unikt och personligt och som kämpar.

– Jag söker efter någon som har internationell potential. Man ska inte bara kunna sjunga, man måste ha en personlighet, energi, och man ska märkas när man kommer in i rummet. De som lyckas är de som ger 150 procent. Jag har sagt det massor av gånger, men: "hard work beats talent".

Säsongspremiären av "Idol" sänds den 23 augusti på TV4 och TV4 Play.

Sara Haldert/TT

Katia Mosally har jobbat med internationella storheter som Ariana Grande och Billie Eilish.
Katia Mosally har jobbat med internationella storheter som Ariana Grande och Billie Eilish. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Fakta: Katia Mosally

Född: 26 april 1987

Bakgrund: Har syriansk bakgrund, är uppvuxen i Alvik i Stockholm och är utbildad jurist vid Harvard University och Glasgow University.

Jobb: International marketing director på Capitol Records i Los Angeles, USA.

Drivs av: "Girl power" och att vara en förebild för unga personer som vill drömma stort.