Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Galaxens beskyddare blir spelbara i Square Enix nästa Marvel-satsnins. Pressbild.
Galaxens beskyddare blir spelbara i Square Enix nästa Marvel-satsnins. Pressbild. Bild: Square Enix/TT

"Guardians of the galaxy" blir spelbart

Square Enix fortsätter sitt samarbete med Marvel, och ger sig den här gången på rymdfigurerna i "Guardians of the galaxy", som släpps den 26 oktober, uppger bolaget vid sin E3-presentation.

Det rör sig om ett singelspel där spelaren kliver ned i Star Lords skor, som styrs i tredjepersonsvy. Liksom i Square Enix "Avengers"-spel ser inte figurerna ut som i filmerna, utan det är nytolkningar utifrån serietidningarna i stället för de berömda skådespelarna.

Bakom utvecklingen står Eidos-Montréal och titeln släpps till Playstation 4/5, Xbox One/Series X/S pc och strömningstjänsten Geforce Now.

Square Enix satsar också vidare med sitt "Avengers"-spel, där Black Panther gör sitt intåg i expansionen "War for Wakanda" som i augusti släpps gratis till alla som äger spelet.

"Final fantasy"-fans som väntade på nästa del i "Final fantasy VII" eller "XVI" fick hålla sig till tåls. I stället fick rollspelslystna se "Stranger of paradise final fantasy origin" från Ninja Gaiden. Nästa år dyker titeln upp, och för den nyfikne finns en demo ute till Playstation 5 under en begränsad tid.