Gerard Butler på ett pr-event för actionfilmen 'Olympus has fallen' 2013. Nu stämmer han producenterna för förlorade intäkter för filmen. Arkivbild.
Gerard Butler på ett pr-event för actionfilmen "Olympus has fallen" 2013. Nu stämmer han producenterna för förlorade intäkter för filmen. Arkivbild. Bild: Eduardo Verdugo/AP

Gerard Butler stämmer filmbolag på miljoner

ANNONS

Den skotske skådespelaren Gerard Butler hävdar att han inte har fått en krona från sina utlovade biljettintäkter av actionfilmen "Olympus has fallen" (2013), och menar att han är berättigad minst tio miljoner dollar (nära 86 miljoner svenska kronor).

I filmen spelar Butler en före detta secret service-agent som måste försvara Vita huset mot terrorister. Filmen fick även två framgångsrika uppföljare, "London has fallen" och "Angel has fallen".

Enligt Hollywood reporter har Butler nu lämnat in en stämningsansökan mot bolagen Nu Image, Millenium Media och Padre Nuestro Productions, och påstår att producenterna inte betalat ut de delar av intäkterna som de är skyldiga Butler.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS