Ayushmann Khurrana spelar huvudrollen i en ny romantisk komedi med gaytema. Arkivbild
Ayushmann Khurrana spelar huvudrollen i en ny romantisk komedi med gaytema. Arkivbild Bild: Dattaram Mahadev Kaudare/AP/TT

Gaykomedi bannlyst i Förenade arabemiraten

ANNONS

Den första indiska, romantiska komedin med gaytema "Be extra careful about marriage" har blivit bannlyst i Förenade arabemiraten, uppger regissören och manusförfattaren Hitesh Kewalya.

Homosexualitet är förbjudet i landet och i filmen, med den populäre skådespelaren Ayushmann Khurrana i huvudrollen, kämpar en man för att få sin kärlek till en annan man accepterad av omgivningen.

Indien avkriminaliserade homosexualitet 2018 vilket har banat väg för skildring av hbtq-personer på film och tv, däribland homosexuella män i dejtingprogram och transvestiter i sångtävlingar.

Bollywoodfilmer är populära i Förenade arabemiraten, som har nästan fyra miljoner indiska migrantarbetare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS