Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paradox och Hardsuit Labs möblerar om i ledarskapet kring spelet
Paradox och Hardsuit Labs möblerar om i ledarskapet kring spelet "Vampire: The masquerade – Bloodlines 2". Pressbild. Bild: Paradox/TT

Fortsatta problem med Paradox vampyrspel

Svenska utgivaren Paradox intåg i rollspelsgenren går knackigt. "Vampire: The masquerade – Bloodlines 2", som utvecklas av delägda Seattlestudion Hardsuit Labs, skulle egentligen ha släppts under första kvartalet i år, men försenades först till senare i år, för att därefter skjutas upp till nästa år.

Att spel skjuts upp är inget ovanligt, men anmärkningsvärt är att den som är huvudansvarig för spelets berättelse, Brian Mitsoda, liksom den kreativt ansvarige, Ka'ai Cluney, båda har fått gå. Dessa positioner skulle i filmvärlden kunna motsvaras av manusförfattaren och regissören.

Enligt ett uttalande på spelets sajt rör det sig om ett beslut som har fattats gemensamt av cheferna på Paradox och Hardsuit Labs.

"Att det här kom som en chock för mig är en underdrift. Jag har jobbat på 'Bloodlines 2' i nästan fem år", säger Mitsoda i ett långt uttalande till spelsajten Rockpapershotgun.

Hardsuit Labs tar i stället in industriveteranen Alexandre Mandryka, som arbetat med bland annat stora spelserier som "Assassin's creed" och "Ghost recon".