'På spåret' är populärt i Finland, men det gäller bara den svenska versionen. Arkivbild.
"På spåret" är populärt i Finland, men det gäller bara den svenska versionen. Arkivbild. Bild: Pressbild

Finlands "På spåret" sågas: "Förlåt Sverige!"

I helgen hade finländska Yle:s egen version av SVT:s "På spåret" premiär. Men konceptet föll inte finländarna i smaken och kritiken har inte varit nådig, skriver Hufvudstadsbladet.

ANNONS
|

Den finländska utgåvan "Hengaillaan" har beskrivits som en jättesatsning med namnkunniga husband, populära programledare och direktsändning. Premiäravsnittet gick dock inte hem hos publiken.

Kritiken handlar bland annat om att frågor och ledtrådar inte höll måttet, att nivån på de tävlande var för låg och att produktionen allmänt lämnade en del övrigt att önska.

"Hengaillaan är ett På spåret-fans mardröm. Det är en skam" skriver en tittare på Twitter, enligt tidningen Hufvudstadsbladet.

"Förlåt Sverige. Förlåt! Till råga på allt fungerar inte appen!"

"På spåret = Rolls Royce. Hengaillaan = Trabant", skriver en annan.

"Hengaillaan" varvar precis som den svenska förlagan resor och frågor med livemusik. Även i den finska versionen kan publiken delta i frågesporten via en app.

ANNONS

Det blev i höstas känt att Yle skulle göra sin egen version av "På spåret", med Jenni Poikelus som programledare och Riku Rantala som domare.

Den svenska tv-klassikern har även testats i norska TVNorge i slutet av 1990-talet under namnet "Jorda rundt".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS