Timothée Chalamet och Rebecca Ferguson i nyversionen av 'Dune'. Pressbild.
Timothée Chalamet och Rebecca Ferguson i nyversionen av "Dune". Pressbild. Bild: Chia Bella James/SF Film

Festivalpremiär för Villeneuves "Dune"

ANNONS

Filmfestivalen i Venedig bekräftar att den stjärnspäckade "Dune" i regi av Denis Villeneuve ("Arrival", "Prisoners") får sin världspremiär, utom tävlan, under festivalen i september.

Premiären av nyfilmatiseringen av Frank Herberts klassiska science fiction-roman "Dune" från 1965 har fått skjutas fram flera gånger på grund av pandemin.

Medverkande är bland andra Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård och Javier Bardem.

"Dune", som handlar om maktkampen mellan styrande familjer på ökenplaneten Arrakis, har tidigare filmatiserats av regissören David Lynch 1984 och närmar sig kultstatus. Men den filmen blev en budgetmardröm, fick svidande kritik och tilldelades en utmärkelse för sämsta film samma år.

ANNONS

"Dune" får svensk biopremiär den 17 september.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS