Edvin Endre. Arkivbild.
Edvin Endre. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Endre spelar Spotify-grundaren i Netflix-serie

ANNONS

Det blir skådespelaren Edvin Endre som axlar rollen som Spotify-miljardären Daniel Ek. Det står klart sedan Netflix gått ut med rollistan till sin kommande dramatisering om musiktjänstens tillkomst.

Endre har tidigare setts i produktioner som "Vikings" och "Eld & lågor". Han är son till skådespelarna Lena Endre och Thomas Hanzon.

I rollerna som övriga Spotify-höjdare finns skådespelarna Gizem Erdogan, Ulf Stenberg, Joel Lützow och Christian Hillborg.

Serien, som än så länge saknar titel, bygger på Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvuds bok "Spotify inifrån: Så blir man störst i världen", som gavs ut 2019.

Regissör är norske Per-Olav Sørensen.

– Det handlar om så stora och omvälvande saker, samtidigt som det är en mycket personlig berättelse, har Sørensen tidigare sagt till TT.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS