En miljon svenska hushåll kommer från och med tisdag 13 december åter kunna se bland annat TV3, TV6 och Premier League.
En miljon svenska hushåll kommer från och med tisdag 13 december åter kunna se bland annat TV3, TV6 och Premier League. Bild: Jonas Ekströmer/TT

En miljon kunder får tillbaka Viaplay-kanaler

En miljon svenska hushåll kommer från och med tisdag 13 december åter kunna se bland annat TV3 och TV6.
Efter ett två och en halv månad långt tv-bråk har Telia och Viaplay kommit överens om ett nytt avtal.

ANNONS
|

I början av oktober försvann Viaplays utbud från en miljon svenska hushåll som får sin tv via Telia. Orsaken var att avtalet mellan tv-distributören Telia och programbolaget Viaplay gick ut utan att parterna lyckats komma överens om ett nytt.

Hushållen har sedan dess inte kunnat se tv-kanaler som TV3, TV6 och TV10 eller populär sport som Premier League, damallsvenskan, världscupen i längdskidåkning och NHL-ishockey.

– Det har varit långa och svåra förhandlingar, säger Henrik Lönnevi, chef för konsumentaffären på Telia.

Nu har Telia och Viaplay kommit fram till ett nytt avtal som gör att Viaplays utbud under tisdag den 13 december åter blir tillgängligt för kunderna, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

– Det har såklart varit en jättetråkig situation som ingen av oss ville hamna i. Vi är medvetna om att det här har påverkat alla. Jag är tacksam för våra kunders tålamod i allt detta, säger Henrik Lönnevi.

– Vi är superglada över att det här äntligen kommer i land med ett mångårigt avtal som båda är nöjda med.

Inget material försvinner i och med det nya avtalet, enligt Telia. I stället innebär avtalet ett något utökat sportutbud genom ett av Viaplays streamingpaket.

Kunderna kommer att kunna ta del av det ersättningsinnehåll som erbjudits en tid framöver. Den rabatt som en del kunder har haft för sportpaket under den här perioden försvinner i december.

Är det planerat några andra prisjusteringar av paketen framöver?

– Det kommer att ske prisjusteringar på ett antal paket under nästa år. Men majoriteten av paketen kommer att vara oförändrade, säger Henrik Lönnevi på Telia.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS