Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emanuel Karlsten vinner Stora Journalistpriset 2020 i kategorin Årets förnyare. Arkivbild.
Emanuel Karlsten vinner Stora Journalistpriset 2020 i kategorin Årets förnyare. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall / TT

Emanuel Karlsten Årets förnyare

Emanuel Karlsten vinner Stora Journalistpriset 2020 i kategorin Årets förnyare för sin coronarapportering under rubriken "Coronaveckan som gått", enligt ett pressmeddelande.

"Emanuel Karlsten har lyckats samla information i en tid när vi har sköljts över av information från olika platser. Han har också lyckats hitta ett sätt att finansiera sin journalistiska satsning som vi tycker är innovativ. Så det här förnyar inte bara journalistiken, utan faktiskt hela branschen", skriver juryledamoten Anna-Sofia Wirén.

Karlsten nominerades till priset för sin Patreon-finansierade corona-rapportering i egen regi – som föddes efter att hans vanliga uppdrag ställdes in i pandemins spår under våren.

"Det kändes som alla drunknade i information och kände sig förvirrade, jag kände det själv. Det fanns ett behov av att stanna upp och sammanfatta vad som hänt och var vi var på väg, men också utrymme att göra egna avslöjanden", säger Emanuel Karlsten.