Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tareq Taylor får Kvällspostens nöjespris, Edvardpriset. Arkivbild.
Tareq Taylor får Kvällspostens nöjespris, Edvardpriset. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Edvardpriset till Tareq Taylor

Kocken och tv-personligheten Tareq Taylor får tidningen Kvällspostens nöjespris, Edvardpriset.

”2020 var ett tufft år för oss alla, och därför gjorde Tareq Taylors engagemang och proffsighet skillnad. Läsarna röstade fram honom och jag tycker de har helt rätt”, säger Kvällspostens chefredaktör Maria Rydhagen i ett pressmeddelande.

Under 2020 har Taylor synts i många tv-program som SVT:s ”Trädgårdstider”, ”Stjärnorna på slottet”, ”Över Atlanten” och TV4:s Nyhetsmorgon.

Men det var i ”Tareq Taylors matresa”, där han gav sig ut på en matresa tillsammans med sin pappa och sin bror, som han fick sitt breda genomslag. Kocken har också hörts i debatten om krogbranschens kamp under pandemin.

”Tack för alla vänliga ord! Om läsarna tycker att jag spridit glädje just under 2020 är jag extra glad. Självklart vill jag dela priset med min pappa och min bror, för de har lika stor del i allt”, säger Tareq Taylor i pressmeddelandet.

Edvardpriset delas ut efter att Kvällspostens läsare nominerat och röstat fram deltagarna. Årets resultat var entydigt och bland motiveringarna återkom ordet ”glädje” – att Tareq Taylor är en person som sprider glädje och engagemang.

Hanna Schück/TT