Kenneth Branaghs 'Artemis Fowl' flyttas till Disney Plus direkt. Arkivbild.
Kenneth Branaghs "Artemis Fowl" flyttas till Disney Plus direkt. Arkivbild. Bild: Michael Sohn/Ap

Disney flyttar Branagh-film till nya tjänsten

ANNONS

Fantasyfilmen "Artemis Fowl" i regi av Kenneth Branagh flyttas direkt till den nya strömningstjänsten Disney Plus utan att passera biopremiär, skriver Flickeringmyth.

Från början var tanken att filmen skulle ha haft premiär redan i augusti förr året men den flyttades till 29 maj i år. I likhet med Disney-filmer som "Mulan" och "Black Widow" lyfts nu "Artemis Fowl" ur vårens premiärlistor, men till skillnad från övriga blir det alltså enbart tv-premiär för filmen till slut.

"Artemis Fowl" bygger på en serie fantasyromaner om det tolvårige kriminella geniet Artemis som har kontakter i den undre världen, uppbyggd av vättar. Serien är skriven av den irländske författaren Eoin Colfer.

ANNONS

I rollistan märks Judi Dench, Colin Farrell, Josh Gad och Lara McDonell. Något premiärdatum är ännu inte spikat.

Disney Plus hade premiär i USA i november förra året och ska lanseras i Sverige lagom till sommaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS